Flere og flere Linux maskiner installeres i nettverk av maskiner. For å lette nettverks administrering, kjører de fleste nettverk (for det meste Sun-baserte nettverk) Network Information Service. Linux maskiner kan utnytte fullt ut eksisterende NIS service og også gi NIS service selv. Linux maskiner kan også fungere som full NIS+ klienter, denne støtten er på beta stadiet.
Dette dokumentet prøver å svare på spørsmål om hvordan sette opp NIS(YP) og NIS+ på din Linux maskin. Ikke glem å lese delen RPC Portmapper.
NIS-Howto er editert og vedlikeholdt av
Thorsten Kukuk, <kukuk@suse.de>
Hovedkildene for informasjonen til den første NIS-Howto var:
Andrea Dell'Amico <adellam@ZIA.ms.it>
Mitchum DSouza <Mitch.DSouza@NetComm.IE>
Erwin Embsen <erwin@nioz.nl>
Peter Eriksson <peter@ifm.liu.se>
som vi bør takke for forfatting av de første versjonene av dette dokumentet.
Norsk oversettelse:
Georg Engstrand <georg@magic.no>
Kommentarer lagt til under oversettelse har (GE) bak teksten.
Du kan alltid finne den siste vesjonen av dette dokumentet (på engelsk) på World Wide Web via følgende URL: http://www.suse.de/~kukuk/linux/HOWTO/NIS-HOWTO.html.
Nye versjoner av dette dokumentet vil også bli uploadet til forskjellige Linux WWW og FTP siter, inkludert LDP hjemmesiden.
Linker til oversettelse av dette dokumentet finnes på http://www.suse.de/~kukuk/linux/nis-howto.html.
Selv om dette dokumentet er satt sammen etter min beste kunnskap kan og vil den sansynligvis inneholde feil. Les README filer som kommer med de forskjellige programvarene beskrevet i dette dokumentet for mer detaljert og nøyaktig informasjon. Jeg vil prøve å holde dette dokumentet så feilfritt som mulig.
Hvis du har spørsmål eller kommentarer til dette dokumentet, send en mail til Thorsten Kukuk, kukuk@suse.de. Jeg imøtekommer alle forslag og kritikker. Finner du feil i dette dokumentet, gi meg beskjed så jeg kan rette feilen i neste versjon. Takk.
Vær grei og ikke mail meg spørsmål om spesielle problemer med din Linux distribusjon. Jeg kjenner ikke alle Linux distribusjoner. Men jeg vil prøve å legge til alle løsninger du sender meg.
Vi vil gjerne takke alle som har hjulpet til (direkte eller indirekte) med dette dokumentet. I alfabetisk rekkefølge:
Byron A Jeff <byron@cc.gatech.edu>
Markus Rex <msrex@suse.de>
Miquel van Smoorenburg <miquels@cistron.nl>
Theo de Raadt er ansvarlig for den orginale yp-client koden. Swen Thuemmler portet yp-client koden til Linux og portet også yp-rutinene i libc (igjen basert på Theo's arbeid). Thorsten Kukuk har skrevet NIS(YP) og NIS+ rutiner for GNU libc 2.x fra bunnen av.